Op 23 april 2023 was de wereldtemperatuur van het zeeoppervlak (SST tussen 60°Zuid en 60°Noord) maar liefst 36 dagen lang 21°C of hoger geweest. Dergelijke temperaturen zijn ongekend in het NOAA-record dat teruggaat tot 1981.

IMG_20191023_195340.jpg

Kleine toelichting door Ronsweer.

De huidige opwarming van de zeewater en luchttemperatuur komt door de mens. Het gebruik van fossiele brandstoffen, grootschalige houtkap en de veeteelt beïnvloeden steeds meer het klimaat en de temperatuur van de aarde. Hierdoor komen onnatuurlijk grote hoeveelheden broeikasgassen in de atmosfeer, wat het broeikaseffect versterkt en de opwarming van de aarde in een zeer rap tempo versnelt. Natuurlijk zijn er in het verleden ook grote temperatuursveranderingen geweest in het klimaat, alleen de snelheid waarmee het nu gebeurd is nog nooit voorgekomen. En hier is maar 1 schuldige voor aan te wijzen. Zie grafiek hierboven. The point of no return lijkt eigenlijk al te zijn ingezet. Het enige wat de mens nu nog kan doen is de schade beperken. Zo snel als mogelijk de industrie verduurzamen maar natuurlijk ook de huishoudens.

Wil je meer weten over de klimaatverandering check deze link https://www.knmi.nl/kennis-en-datacentrum/dossier/klimaatverandering-54c648d1-38d4-439c-a9cf-4ed9ded7af0d

 

Ronweer 02-05-2023

KLIMAATVERANDERING.

Alles over de klimaatverandering is te lezen op deze pagina https://www.knmi.nl/producten-en-diensten/klimaatverandering

 

 

Kaart anomalie zeeijs noordelijk halfrond. NB: de oranje lijn geeft de gemiddelde ijsomvang van 1979-2000 aan voor de getoonde dag. Actuele situatie Noordpoolijs (foto wordt elke dag vernieuwd)